torsdag 28. april 2016

Fjerde og femte brygg, juleøl på gang 05.09 og 26.09-2015

Då var det tid for å brygge juleøl, brygga samme ølet både den 5. og den 26. September. Grunnen til at det blei 2 øl rett etterkverandre, var rett å slett ein uheldig hendelse i gjæringa på det første ølet. Eg brukte Sabrew T-58 gjær, og desverre blei gjæringstemperaturen litt høg, pga veldig flott vær og høg innetemperatur. Så første forsøk på julebrygget, blei prega av banan estere. Så samme helga som første ølet var ferdig, og prøvesmaka, så blei det hurtig brygga eit til.. Ein liten forandring på oppskrifta blei at eg brukte Safale US-05 gjær på det siste brygget, og litt betre kontroll på temperatur, så det blei eit veldig bra øl i grunn. Også dette ølet var sjølvkomponert oppskrift.


Her er meskinga i full gang, mørkt og fint på farge, takka væra Caramunich malt med 140-160 EBC og ein slump med Pale chokolate malt med 600 EBC.


Grei OG på vørteret første brygget havna på 1054 og siste på 1056, så ganske likt utbytte.


Her er juøleølet ferdig flaska, fylte siste resten på ein 1.8L Growler.


Her er første testen av ølet, du verden for eit skikkelig "Banos" øl, hehe. Eg må sei at banansmaken den tok rett å slett litt for mykje av oppmerksomheita. Men ingen tabber uten læring, så det var berre å kjøre på med nytt brygg, heldigvis vart den siste bra. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar